Hvilken varmepumpe skal man vælge?

Hvilken varmepumpe skal man vælge?

1. Hvilken varmepumpe skal man vælge?

Luft til luft varmepumper tager Danmark med storm og bliver en mere og mere populær løsning. Med en moderne luft til luft varmepumpe kan du nemlig se frem til besparelser på elregningen og en mere miljøvenlig opvarmning, som skåner vores planet.

2. Sådan vurderer og udvælger vi produkter

En luft til luft varmepumpe er en investering, og det er en investering, du gerne skulle spare penge på med tiden. Derfor er det vigtigt at vælge en god varmepumpe.

Den måde, vi vurderer og udvælger varmepumper, og sikrer, at det er kvalitets varmepumper vi tilbyder vores kunder, er gennem en række forskellige faktorer såsom:

  • Strømforbrug:

Strømforbruget er en vigtig faktor, vi undersøger, inden vi vælger en varmepumpe. Luft til luft varmepumper bruger strøm til at drive kompressoren og ventilatorerne. Her vurderer vi altid strømforbruget for at sikre, at effektiviteten af de varmepumper, vi udbyder, er acceptable. En måde, man kan måle strømforbruget og effektiviteten af en luft til luft varmepumpe på, er gennem SCOP.

  • Hvad er SCOP?

SCOP er en måde, hvorpå man kan måle en varmepumpes effektivitet hen over en sæson. SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance. Ved at bruge denne målingsmetode vil man få et tal eller en SCOP-værdi. Jo højere denne SCOP-værdi er, jo mere effektiv er varmepumpen. Luft til luft varmepumper har typisk en SCOP-værdi mellem 3 og 5.

Hvis en varmepumpe har en SCOP-værdi på 3, betyder det, at den producerer 3 kWh varme for hvert forbrugt kWh el, og leverer dermed tre gange så meget energi, som den bruger. En højere SCOP-værdi betyder dermed en mere energieffektiv varmepumpe.

  • Energiklasse

Energiklasse er en klassificering af varmepumpens effektivitet. Da varmepumper typisk er meget energieffektive, er de almindelige energiklasser for dem A++ og A+++. Jo højere energiklasse en varmepumpe er i, desto mere effektiv er den, og jo mindre strøm bruger den.

3. Hvilken varmepumpe er bedst?

Hvilken varmepumpe der er bedst afhænger af dine behov og din bolig. Hvis du skal bruge en luft til luft varmepumpe til sommerhuset, er den bedste varmepumpe for dig en anden end hvis du skulle have en varmepumpe til et stort hus. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke behov du har, dit budget og størrelsen af dit hjem, for at kunne finde den bedste varmepumpe til netop dig.

Du kan med fordel kontakte os hos DV Køleteknik, hvor vi med glæde hjælper dig med professionel rådgivning, og sammen med dig finder den bedst mulige løsning.

4. Hvilken varmepumpe er mest støjsvag?

Støjniveauet på en luft til luft varmepumpe varierer alt efter model og mærke. Mange af dem, som ønsker en varmepumpe, vil forståeligt gerne have en varmepumpe, som er så støjsvag som muligt, så den ikke bliver forstyrrende.

Hos DV Køleteknik vægter vi også støjniveauet højt, når vi vælger de varmepumper, vi udbyder. Du kan derfor købe energieffektive og meget støjsvage modeller som vores Mitsubishi Gulvmodel 25, som har et støjniveau ned til kun 18 dB, eller vores populære Mitsubishi LN Hero 25 med et støjniveau ned til 19 dB og en virkelig god SCOP-værdi på 5.2.

Inden du køber en varmepumpe, er det vigtigt at få professionel rådgivning, da støjniveauet også bliver påvirket af omgivelserne og installationen. Hos DV Køleteknik er vi altid klar til at tilbyde rådgivning om, hvilken varmepumpe der er optimal for dig og det, du ønsker.

5. Hvilken varmepumpe er mest effektiv?

Der er forskellige måder at måle effektiviteten på en varmepumpe, og hvor effektiv en varmepumpe bør være, afhænger af hvor stort dit hjem er og hvor godt isoleret det er. Nogle af de mest effektive varmepumper, vi tilbyder, inkluderer blandt andet vores VIVAX Y-Design, der har en kapacitet op til 7.2 KW med en SCOP-værdi på 5.3 og er en A+++ varmepumpe, og vores Panasonic HZ25XKE, der har en kapacitet op til 7.5 KW med en SCOP-værdi på 6.69.

6. Hvem kan fikse min varmepumpe?

Først og fremmest bør du kontakte den montør eller virksomhed, som har installeret din varmepumpe, og fortælle dem om de problematikker, du oplever. De vil kunne hjælpe med fejlfinding, og så kan I sammen se, hvor langt du kan nå uden ekstra udgifter. Du kan med fordel også undersøge, om virksomheden og installatøren er dækket af en garantiordning, så du muligvis er berettiget til kompensation. Hos DV Køleteknik leverer og monterer vi luft til luft varmepumper med 5 års garanti.

Hvis de ovenstående forslag ikke lykkes, anbefaler vi, at du kontakter os hos DV Køleteknik. Som professionelle varmepumpe montører kan vi besigtige og servicere din varmepumpe og rådgive dig yderligere. Du er mere end velkommen til at kontakte os for spørgsmål; vi står til rådighed og er altid klar til at hjælpe.

Hvad siger vores kunder?

Derfor bør du vælge os