Hvorfor varmer min varmepumpe ikke?

Hvorfor varmer min varmepumpe ikke?

1. Hvorfor varmer min varmepumpe ikke?

Oplever du problemer med din varmepumpe, såsom at den ikke varmer ordentligt, eller bruger for meget strøm? Så kan det være, fordi den ikke er installeret korrekt. Læs med og få gode råd til, hvad du kan gøre, når varmepumpen ikke fungerer, som den skal.

Salget af varmepumper er steget markant, og der er mange gode grunde til det. Med en luft til luft varmepumpe får du en varmekilde, som bruger energien i luften til at generere varme. Det betyder, at den genererer mere varmeenergi, end den selv bruger. En investering i en luft til luft varmepumpe er dermed både en investering i en grønnere fremtid og i en billigere energiregning. Der er dog desværre stadig få boligejere, der oplever, at deres varmepumpe ikke fungerer, som den skal. Det skyldes oftest, at varmepumpen ikke er korrekt installeret.

2. Hvornår er en varmepumpe ikke installeret korrekt?

Der kan være forskellige årsager til, at en varmepumpe ikke er installeret korrekt og dermed ikke fungerer, som den skal. Det kan blandt andet være, fordi din luft til luft varmepumpe enten er for lille eller for stor til det rum, den skal opvarme/nedkøle. Hvis det er en luft til vand varmepumpe, kan det være, fordi dine radiatorer ikke er effektive nok til at udlede den varme, de modtager fra varmepumpen.

En mangelfuld varmepumpe kan dog også være forårsaget af, at den er blevet monteret af en installatør, som ikke er certificeret og ikke har de rette kompetencer.

3. Hvordan sikrer du, at min varmepumpe er funktionsdygtig?

For at sikre, at din varmepumpe bliver funktionsdygtig i første omgang, er det altid en god idé at kontrollere, at den montør, du skal bruge, har certificeringer og godkendelser. Hos DV Køleteknik er alle vores montører KMO-godkendte og kan derfor montere din varmepumpe korrekt. Derudover kan det være en god idé at finde et tilbud, hvor der tilbydes en form for garanti. Ved valg af en fuld pakkeløsning hos os, tilbyder vi 5 års garanti på varmepumpen.

Du kan med fordel også kontrollere montørens anmeldelser, så du kan sikre dig, at andre kunder har haft positive oplevelser. Du er mere end velkommen til at læse, hvad vores kunder siger om os; du kan se vores anmeldelser på anmeld håndværker HER.

4. Hvad skal du tage højde for, når du installerer en varmepumpe?

Selvom du kan forvente besparelser på elregningen, er opstarten ikke kostfri. Det er en investering, hvor både selve varmepumpen og monteringen koster penge. Derudover kan der være behov for at optimere din bolig, såsom med en ny eller ekstra el-tavle for at håndtere den nye varmepumpe. Dette er dog ikke nødvendigt ved alle monteringer. Tal altid med en professionel for at sikre, at huset er i stand til at håndtere varmepumpen.

Ved en luft til luft varmepumpe, ligesom dem vi tilbyder hos DV Køleteknik, skal der også være plads til en udedel. Da en luft til luft varmepumpe bruger luften udenfor, skal der monteres en udedel ude på eller ved din bolig. Her kan du vælge mellem at få den monteret på jorden ude foran, hvor den står på gummifødder, få den monteret på væggen med vægbeslag, eller få den monteret på taget.

5. Hvad er årsagerne typisk?

Der kan være forskellige årsager til, at din varmepumpe ikke fungerer, som den skal. Det kan blandt andet skyldes en af de nedenstående årsager:

  • Din varmepumpe er af dårlig kvalitet og har lav ydeevne.
  • Din varmepumpe er installeret af en montør, som ikke har de kompetencer, der kræves for en korrekt installation.
  • Din varmepumpe er forkert indstillet, og ydelsen er dermed ikke opsat korrekt.
  • Din varmepumpe er enten for stor eller for lille til din bolig. En varmepumpe skal være korrekt dimensioneret til det areal, den skal opvarme/nedkøle.
  • Dine radiatorer er for små eller forældede og kan derfor ikke videregive den varme, som din varmepumpe producerer.

Hos DV Køleteknik er alle vores montører KMO-godkendte, og vi kan montere og udføre det lovpligtige årlige eftersyn på din luft til luft varmepumpe samt køle- og frostanlæg.

6. Hvem kan fikse min varmepumpe?

Først og fremmest bør du kontakte den montør eller virksomhed, som har installeret din varmepumpe, og fortælle dem om de problematikker, du oplever. De vil kunne hjælpe med fejlfinding, og så kan I sammen se, hvor langt du kan nå uden ekstra udgifter. Du kan med fordel også undersøge, om virksomheden og installatøren er dækket af en garantiordning, så du muligvis er berettiget til kompensation. Hos DV Køleteknik leverer og monterer vi luft til luft varmepumper med 5 års garanti.

Hvis de ovenstående forslag ikke lykkes, anbefaler vi, at du kontakter os hos DV Køleteknik. Som professionelle varmepumpe montører kan vi besigtige og servicere din varmepumpe og rådgive dig yderligere. Du er mere end velkommen til at kontakte os for spørgsmål; vi står til rådighed og er altid klar til at hjælpe.

Hvad siger vores kunder?

Derfor bør du vælge os